VERDENSMESTEREN I SJAKK HETER MAGNUS CARLSEN!!

FIDE-World-Chess-Championship-Starting-id

Gratulerer Magnus, gratulerer Norge og gratulerer sjakk verden med en ny verdensmester!!

Magnus Carlsen ble idag verdensmester etter remi i 10.partiet.
Magnus vann overbevisende 6,5-3,5.

Kampen:
Etter remi i de første fire partiene, og sikkert endel nerver, var over, satte Magnus inn et nytt gir og vann to partier på rad. Først med hvit, så med svart.
Anand sa selv idag at det var 5.partiet som ble avgjørende. Anand hadde tenkt å slå til i 5.parti, da han følte seg vel etter 4.parti. Men Magnus slo hardt tilbake og vann. Dette var tøft, som Anand sa selv, og var nok også årsak til tapet i det 6.partiet, der han kunne fått remi ved riktig spill på slutten. Etter dette var det i realiteten vanskelig å komme tilbake. Etter to remier i 7-8. parti, vann Carlsen igjen i 9.parti og her tror jeg Anand gav opp håpet. Å vinne det tre siste partiene mot en spiller som nesten aldri taper, var en umulig oppgave.
I dagens parti tror undertegnede at begge to spilte for remi, selv om det kunne se ut som Magnus prøvde å vinne på slutten. Jeg tror ikke Magnus hadde oversett Sg3 i trekk 30 i dagens parti, om han hadde gått for å vinne. Avslutningen til verdensmester Magnus, med 46.Sg8, tyder også på at han var fornøyd med remi idag.

Magnus sa nylig at han ikke skjønte hvordan han for noen år siden kunne bli nr.1 på ranking listene i verden, for han synes han kunne så lite om sjakk dengang. Idag spurte noen NRK`s ekspertkommentator Torsten Bae om når han trodde Magnus kom til å være på topp. Torstein svarte at han trodde Magnus kom til å bli MYE bedre:-)