Molde sjakklubb gratulerer Magnus Carlsen!!!

Magnus Carlsen forsvarte verdensmestertittelen mot Anand i det 11.partiet idag, med en score på 6,5 mot 4,5 poeng. Molde sjakklubb gratulerer så mye. Vi er stolte av deg idag!

I dagens parti stod nok Anand noe bedre enn Carlsen, selv om Magnus hadde de hvite brikkene. Men da Anand i sitt 27 trekk ofret kvalitet på b4, avsluttet Magnus det hele ganske raskt, da dette viste seg å ikke holde. Likevel måtte Anand prøve på et eller annet, før eller siden, for han lå under med et poeng. Undertegnede synes likevel Anand har gjort et realt forsøk på å vinne tilbake tittelen. Han har spilt mye bedre en i Chennai. En må ikke glemme, at han har spilt mot selveste Magnus Carlsen!

Anand svarte slik på spørsmål om 27.Tb4: Det var en veldig intens posisjon. Jeg kan ikke forklare hvorfor jeg plutselig endret strategi. Det er var et sjansespill, og jeg ble straffet.

Magnus har fremstått som den beste spilleren av de to og fortjente å vinne matchen.

magnus

På bildet: En lettet og lykkelig Magnus Carlsen på veg til sin siste pressekonferanse i Sotsji.

Et spørsmål henger likevel igjen og som jeg iallefall vil huske så lenge jeg lever, det er hva som hadde skjedd visst Anand hadde spilt Se5 i trekk 26 i det 6.partiet..?